Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.2 грн

Програмні та технічні особливості iPhone Xs, iPhone Xs Max
Програмні та технічні особливості iPhone Xs, iPhone Xs Max 4 Октября 2018 13:19

Програмні та технічні особливості iPhone Xs, iPhone Xs Max

Кожен новий iPhone стає подією у світі технологій. Інтерес до нього прикутий як з боку перспективних покупців, так і з боку майстрів. Користувачам цікаві всі "неймовірні", "приголомшливі", "дивовижні", "найкращі з коли-небудь використаних у смартфоні" технічні та софтверні рішення та інновації. Майстрам же цікаво, що «під капотом», з чим доведеться зіткнутися, і які нові особливості внутрішнього компонування підкинули інженери з Купертіно. Сьогодні ми спробуємо підсумувати основні програмні та технічні особливості нових iPhone, про які не було згадано на презентації.

Внутрішнє компонування та розбирання:

У цьому плані глобальних змін у порівнянні з iPhone X не спостерігається.

З особливостей можна відзначити цільну L-подібну батарею в iPhone Xs (в iPhone Xs Max батарея складається з двох секцій, як в iPhone X), а також більший Taptic Engine в iPhone Xs Max, в порівнянні з молодшим братом.

На презентації було приділено багато уваги підвищенню ступеня вологозахисту зі стандарту IP67 в iPhone X (захист від вологи при зануренні на глибину до 1 метра протягом 30 хвилин), до IP68 (Захист від впливу при тривалому зануренні на глибину понад 1 метр). Однак, при розбиранні нових пристроїв, спеціалісти iFixit.com не виявили додаткових наклейок, або механізмів впливу вологи, в порівнянні з iPhone X. Тим не менш, нові яблука цілком відповідають заявленим на презентації стандартам. Фахівці того ж iFixit.сom, протестували вологозахищеність iPhone Xs зануренням його в пиво на 5 годин, після чого апарат був розібраний, слідів проникнення вологи всередину виявлено не було.

Дроп-тести нових iPhone стали такою ж невід'ємною частиною інформаційного галасу, як і його презентація. Після заяви про використання «найміцнішого скла, що з будь-коли використовувалися в смартфонах», тільки лінивий не кинув пару телефонів об асфальт на камеру. З безлічі відео можна зробити висновок: скло стало міцніше, ніж в iPhone X, проте воно так само б'ється. У деяких дроп-тестах iPhone Xs Max залишався цілим після кількох падінь з висоти вуха, в інших же, дисплеєм йшло павутиння тріщин від падіння з висоти кишені. В той же час, Ви будете змушені викласти 600$ в офіційному сервісі Apple, якщо на iPhone Xs Max розбилося заднє скло, т.я. стверджується, про неможливість його заміни (не зовсім правда), та необхідність проводити повну заміну корпусу.

Софтверні особливості

На даний момент виявлено кілька нарікань на роботу ПЗ.

На відомому youtube-каналі «Unbox Therapy» було опубліковано відео , В якому стверджується, про те, що в iPhone Xs/Xs Max, окрім нових режимів роботи камери, спостерігається програмна б'ютифікація знімків, зроблених на фронтальну камеру. Було проведено порівняльний тест, в якому було виявлено, що нове покоління iPhone дійсно автоматично згладжує шкіру на фотографіях, а також робить колір обличчя більш рівномірним, ніж у реальності. Наразі Apple офіційно не прокоментувала цю особливість камери нових гаджетів.

На тому ж каналі було опубліковано відео, в якому стверджується, що нові iPhone схильні до якоїсь проблеми із зарядкою. На офіційному форумі Apple користувачі почали скаржитися на таку проблему: iPhone Xs/Xs Max не реагує на кабель зарядки, якщо у сплячому режимі, тобто. не починає заряджатися. Для початку зарядки потрібно розбудити iPhone. Заявляється також про випадки, коли iPhone не починає заряджатися навіть після пробудження. У деяких випадках необхідно повторно вставити lightning кабель, або перегорнути його. Ця проблема пов'язана лише із заряджанням кабелем, в бездротовому режимі апарат заряджається без проблем. Було проведено тест, у якому з восьми пристроїв нового покоління дана проблема була виявлена на 5 пристроях. Офіційних коментарів від Apple поки що не пролунало.

Підсумок

Багато хто назвав презентацію Apple нудною, а нові iPhone недостатньо інноваційними. Щороку інтернет експерти та фахівці всіх мастей беруться розкручувати, бити, топити, палити і піддавати всіляким іншим мукам нові смартфони корпорації Apple. Публіка ж улюлюкає кожному виявленому недоліку, прицмокуючи старим добрим Apple вже не торт. Незалежно від усіх вируєнь, кожен новий iPhone розходиться більшим тиражем, ніж попередній: iPhone 4 мав проблеми зі зв'язком, iPhone 5s на старті мав заводський брак батареї, iPhone 6 гнувся в кишенях, iPhone 7 позбавили роз'єму навушників, iPhone X мав брак дисплея і нарікання на якість збирання. Кожен із перелічених смартфонів за підсумком став комерційно успішним і народно улюбленим. Насправді цього року ми отримали рівно дві основні інновації від Apple: масовий смартфон ціною в 1500 у.о. (У наших реаліях приблизно 2500 у.о.), а також перший безрамковий «великий» iPhone (габарити iPhone Xs Max відповідають iPhone 7 Plus/8 Plus).