Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.2 грн

Як діагностувати несправність материнської плати iPhone 6/6 Plus
Як діагностувати несправність материнської плати iPhone 6/6 Plus 14 Августа 2018 13:54

Як діагностувати несправність материнської плати iPhone 6/6 Plus

Процес відновлення через iTunes є стандартною процедурою, через яку проходить практично кожен яблучний гаджет у своєму житті. Найчастіше він проходить гладко та безболісно. Сьогодні ж ми говоритимемо про випадки, коли щось пішло не так: або в процесі ремонту, або телефон опинився в ремонті через помилку при відновленні. Код помилки може підказати область материнської плати, де слід шукати несправність, або пошкодження. Однак, перш ніж братися за викрутку та «лізти під капот» недбайливого яблука, слід:

  1. Обновити iTunes до останньої версії
  2. Оновити комп'ютер до останньої версії ОС
  3. Перезавантажити комп'ютер, зробити soft reset на вашому пристрої IOS
  4. Від'єднати lightning, приєднати повторно
  5. Провести процедуру відновлення повторно

        Якщо ж ці кроки не допомогли, швидше за все, несправність має апаратний характер. Наступним кроком є діагностика несправності. Нижче ми наводимо найпоширеніші коди помилок, а також елементи материнської плати, з якими вони пов'язані на iPhone 6/6 Plus.

Error Code 1

  • LTE Модем Qualcomm MDM9625M
  • Мікросхема керування живленням PM8019
  • Кварцовий резонатор 19.2 МГц

Слід перевірити значення вихідної напруги на мікросхемі керування живленням.  Якщо напруга відсутня, перевірте модем та мікросхему керування живленням на предмет пошкодження, а також дефектів BGA паяння. Варто мати до уваги, що модем LTE безпосередньо пов'язаний з центральним процесором. У разі виходу з ладу ремонт можна вважати недоцільним. У той час, як кварцовий резонатор та мікросхему управління живленням можна замінити.
 

Error Code -1

  • EPROM

Перевірити EPROM на предмет пошкоджень або дефектів BGA паяння.

Error Code 56

  • Контролер живлення NFC AS3923, ланцюг основної камери

Вихід з контролера живлення NFC – найчастіша причина виникнення помилки 56. Насамперед варто перевірити мікросхему на предмет пошкодження, а BGA пайку – на дефекти. Також ця помилка може спричинити несправність камери або ланцюги її живлення.

Error Code 4013, 4014

  • ЦПУ A8

Слід перевірити значення напруги та сили струму, а також елементи по лінії живлення ЦП. Як зазвичай перевіряємо процесор на предмет пошкоджень, паяння на дефекти.

Error Code 9, 14, 40, 2009, 4005

  • Мікросхема пам'яті (NAND flash)

Перевірити мікросхему щодо пошкоджень, заміряти опір. У разі коли мікросхема пам'яті вийшла з ладу, можлива її заміна шляхом прошивки та реболлінгу мікросхеми. Шляхом заміни даної мікросхеми досягається збільшення обсягу внутрішньої пам'яті, що надається як послуга багатьма СЦ.

 

Error Code 2005

  • Акумулятор, живлення 

Спершу варто замінити батарею. Далі продзвонюємо ланцюги, що стосуються роз'єму акумулятора.

Error Code 3194

  • Мережа, USB кабель, конектор роз'єму зарядки.

Перевірте, чи ваш гаджет підключений до Інтернету. Впевніться у працездатності вашого кабелю. Перевірте конектор заряджання на предмет пошкоджень або дефектів паяння.