Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.4 грн

Секрети сумісності дисплейних модулів на iPhone 7/7Plus/8/8Plus
Секрети сумісності дисплейних модулів на iPhone 7/7Plus/8/8Plus 30 Августа 2018 13:20

Секрети сумісності дисплейних модулів на iPhone 7/7Plus/8/8Plus

 

Практично кожен майстер стикався з ситуацією, коли після переклеювання або встановлення оригінального дисплейного модуля на iPhone 7/7Plus/8/8Plus, не працює сенсор, або 3D touch. Або клієнт повертається наступного дня з наріканнями на роботу сенсора, хоча його працездатність була кілька разів ретельно перевірена перед видачею. Зазвичай, ця проблема списується на бракований модуль. Можливо, все не так просто.

Різні виробники - різні налаштування калібрування

      Apple має три виробника дисплейних модулів: LG, Toshiba і Sharp. Кожен модуль має маркування, яке нанесене на підсвічуванні, а також дубльоване у вигляді QR-коду на шлейфі. Три перші символи маркування позначають виробника дисплейного модуля, наступні символи є унікальними для кожного дисплейного модуля:

- Toshiba - C11, або F7C

 

- LG - DTP, С3F

 

- Sharp - DKH, С0N (на фото не представлено)

Серійний номер дисплейного модуля зберігається на сервері GSX, і відповідає IMEI телефону, в який встановлено. Таким чином, офіційний сервіс Apple може визначити, чи змінювався коли-небудь дисплей.

Незалежно від виробника, дисплейні модулі виготовляються строго за специфікаціями Apple, проте сенсор та 3D touch «із заводу» калібруються по-різному. При складанні смартфона на заводі, Apple використовують спеціальний калібрувальний пристрій для сполучення iPhone та конкретного дисплейного модуля. Швидше за все, подібна машина застосовується і в офіційних сервісних центрах Apple під час заміни дисплея. Проблеми починаються, коли за заміну беруться ті, хто не має доступу до цього магічного пристрою. Якщо iPhone був відкалібрований під дисплей Toshiba, а Ви встановлюєте дисплей від Sharp, існує ймовірність близько 5%, що сенсор не буде працювати коректно. Якщо ж «рідний» екран був від LG, а Ви встановлюєте Toshiba, або Sharp, в 50% випадків виникнуть труднощі з роботою детектора, т.к. калібрування сенсора від LG та Toshiba досить сильно відрізняються. Звичайно, вищенаведена інформація стосується тільки повністю оригінальних дисплейних модулів, знятих з інших пристроїв. Про відновлені та переклеєні дисплеї йтиметься далі.

 

Складнощі під час переклеювання або відновлення дисплейного модуля

У деяких ситуаціях при переклеюванні скла на дисплейному модулі виникає необхідність замінити підсвічування. У кожного майстра, що стоїть, цілком може лежати парочка оригінальних підсвічування, знятих з битих модулів. Кожен майстер ухвалить рішення замінити підсвічування на оригінальне, замість дешевої китайської копії. За нашими даними, при встановленні підсвічування від Toshiba на матрицю від LG існує 60% ймовірність некоректної роботи сенсора, або 3D touch. Підсвічування від LG + матриця від Toshiba - 10% ймовірності некоректної роботи. Щодо взаємозамінності підсвічування і матриць Sharp, даних немає.  

 

Висновок

Ремонт техніки Apple далеко не завжди такий простий і очевидний, як здається спочатку. Як ми можемо бачити, існує безліч нюансів та підводних каменів. Якщо Ви зіткнулися з подібною ситуацією, перш ніж намовляти на дисплей, варто спробувати підкинути його на інший телефон, або спробувати використовувати його в наступному ремонті.