Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.4 грн

Заміна дисплейного модуля на Xiaomi Mi5s/Mi6: як не виявитися обведеним навколо пальця
Заміна дисплейного модуля на Xiaomi Mi5s/Mi6: як не виявитися обведеним навколо пальця 2 Апреля 2019 14:29

Заміна дисплейного модуля на Xiaomi Mi5s/Mi6: як не виявитися обведеним навколо пальця

Смартфони компанії Xiaomi, так широко відомі та гаряче улюблені в наших краях користувачами, часом доставляють масу складнощів та головного болю майстрам, які їх ремонтують. В основному ці проблеми викликані незліченними версіями телефонів з різними процесорами під тією самою назвою, помножені на нескінченні ревізії комплектуючих до них.

 

Позаторішній (Mi5s) та минулорічний (Mi6) флагмани мають одну конструктивну особливість, яку слід враховувати при заміні дисплейного модуля. Справа в тому, що сканер відбитків пальців у цих двох смартфонах ультразвуковий та встановлений під сенсорною кнопкою home, що є нестандартним технічним рішенням для Xiaomi. За логікою речей, при заміні дисплейного модуля слід зняти рідний сканер і встановити його в модуль. Тут теорія та практика розходяться. Сканер практично намертво приклеєний до дисплейного модуля якимось невідомим струмопровідним клеєм, за структурою схожим на компаунд.

Доведеться якийсь час потанцювати з феном, скальпелем та різними рідинами.

На цьому складнощі не закінчуються: після встановлення рідного сканера в новий модуль, функція розпізнавання відбитка працювати не буде. Ймовірно, справа в тому самому загадковому заводському клеї, на який посаджено сканер. Зважаючи на те, що флагманські рішення Xiaomi не так широко поширені, багато майстрів не знають про цей момент.

Як зробити заміну дисплейного модуля таким чином, щоб задоволені залишилися всі? Тут є кілька варіантів:  попередньо узгодити з клієнтом даний аспект, або придбати дисплейний модуль із встановленим сканнером відбитків пальців. На момент написання матеріалу, другий варіант ремонту передбачає під собою пошуки в інтернеті та очікування модуля в районі місяця, т.к. на нашому ринку дисплейні модулі представлені переважно без сканера. Однак, незабаром ситуація зміниться на краще. Дисплейні модулі з встановленим сканером відбитка пальців на Xiaomi Mi6 вже в дорозі, і скоро надійдуть у продаж. Дисплейні модулі Mi5s доведеться почекати трохи довше, проте вони також надійдуть протягом декількох місяців.