Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.2 грн

Як підібрати дисплей на Samsung
Як підібрати дисплей на Samsung 28 Января 2019 17:31

Як підібрати дисплей на Samsung

Як вибрати дисплей на Samsung

Заміна модуля дисплея в смартфонах Samsung середньої та нижчої цінової категорії пов'язана з деякими труднощами. Не стільки процес заміни дисплея є складним, як вибір відповідного за співвідношенням ціни/якості рішення. Справа в тому, що Samsung є лідером у розвитку, виробництві AMOLED дисплеїв, а також піонером у їх впровадженні в бюджетниках. Дисплеї, що виробляються за допомогою цієї технології, славляться соковитими кольорами, високим контрастом, справжнім чорним кольором та багатьма іншими перевагами перед класичними матрицями TFT. Без ложки дьогтю, як завжди, не обійшлося: AMOLED матриця товщиною з аркуш паперу за своєю природою є крихкою і вразливою ... а також захмарно дорогою. От і виходить, що оригінальний дисплей Samsung J5 2015 року коштуватиме 1500-1700 UAH без роботи, з вартістю вживаного телефону в межах 2000-2200 UAH. Бажаючим заощадити, як завжди, удружили товариші з Піднебесної: ринок комплектуючих заводнений копіями різного ступеня якості та ціни. Перейдемо ж до питання як вибрати дисплей на Samsung?

Існує три основні категорії якості дисплейних модулів для Samsung:

& nbsp;

"Сервісний оригінал"

100% оригінальний дисплей, зроблений безпосередньо Samsung за технологією AMOLED для офіційних сервісних центрів. Він постачається у коробці, на яку нанесено заводський серійний номер. Ймовірність браку або дефектів майже нульова. Якість зображення повністю відповідає дисплеями, встановленим в телефонах із заводу. Найбільш оптимальне рішення для ремонту високої якості.

"Копія високої якості OLED"

Виготовляється стороннім виробником з використанням менш досконалих AMOLED матриць попередніх поколінь. Має наближену до оригіналу якість зображення, проте меншу щільність пікселів та яскравість. Є більш бюджетним рішенням, оптимально за співвідношенням ціна/якість.

"Копія TFT"

Дисплеї, виготовлені стороннім виробником з використанням рідкокристалічних матриць з підсвічуванням. Існують варіанти з можливістю регулювання яскравості екрану і без вищезазначеної можливості. Відрізняються вкрай низькою вартістю, при відповідній якості зображення та працездатності. Є найбільш бюджетним рішенням із усіх. Крім іншого, TFT-матриця оснащена підсвічуванням, тоді як у AMOLED-матриці підсвічування немає. На практиці це означає, що такий дисплейний модуль значно товще за оригінальний і в рамку стає не так добре. Установка цього типу дисплея помітно знизить час автономної роботи телефону, т.я. енергоефективність РК-матриць нижча, ніж у AMOLED.

AMOLED, OLED, TFT – що за дичина і з чим їдять?

Найбільш технологічно складною і дорогою частиною дисплейного модуля є матриця дисплея. Якість зображення безпосередньо залежить від того, який тип матриці використовується. На даний момент у світі мобільних дисплеїв використовуються два основні типи:

- рідкі кристалічні матриці, які також називаються & nbsp; TFT, LCD

Якщо не заглиблюватись, пікселі в такій матриці не випромінюють світло самі собою, під матрицею встановлюється активне LED-підсвічування, яке горить по всьому периметру дисплея в той час, коли пристрій розблоковано.

- дисплеї на органічних світлодіодах, які також називаються & nbsp; AMOLED

Основною відмінністю від рідкокристалічної матриці є використання органічних світлодіодів, які випромінюють світло самі. Кожен піксель спалахує і гасне індивідуально. Насправді це дозволяє AMOLED матриці відображати глибший чорний колір, т.я. в області, де потрібно відобразити чорний колір, матриця зовсім не горить. У нашому випадку представлено два типи матриць: оригінальні матриці в сервісних модулях та більш бюджетне рішення з матрицею від стороннього виробника.

Як бути? Який дисплей вибрати?

Ситуація складна: з одного боку, ми радили б використовувати лише оригінальні дисплеї, з іншого – їх висока вартість часто зводить доцільність ремонту бюджетних пристроїв Samsung нанівець. Крім того, клієнти не завжди орієнтуються в технічних характеристиках своїх пристроїв, що створює проблеми у відповідності до вартості ремонту. Найчастіше, почувши ціну оригінального дисплея, від ремонту або зовсім відмовляються, або вибирають саме бюджетний ремонт. У подібній ситуації майстру варто наголосити на тому, що оригінальний дисплей - більш довговічний і ймовірність шлюбу мінімальна. Якщо ж клієнт твердо стоїть на своєму і хоче копію, варто заздалегідь попередити його про всі можливі відмінності та наслідки встановлення неоригінального дисплея, які ми постаралися донести до цього матеріалу.