Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.2 грн

Як FixUp тестує запчастини та чому це важливо!
Як FixUp тестує запчастини та чому це важливо! 12 Августа 2020 18:15

Як FixUp тестує запчастини та чому це важливо!

Для чого тестувати дисплеї? Більшість запчастин мають китайське коріння. Якщо висловитись просто: погляди китайців на якість не завжди збігаються з очікуваннями покупців.

Хто купував щось у китайських інтернет магазинах, легко зрозуміє про що мова.
Щоб уникнути подібних ситуацій, ми тестуємо запчастини на відповідність заявленій якості та товарному вигляду.

Спочатку проводиться візуальний огляд.

Дисплей встановлюється у рамку, проводяться виміри максимальної яскравості білого поля.

Тест на контрастність та наявність битих пікселів.

Тест роботи сенсору

Як показує практика, лише подібне тестування дозволяє досягти максимальної стабільності у співвідношенні ціна/якість для кінцевого покупця. З іншого боку, більшість вітчизняних інтернет-магазинів працює за принципом: "за що купив, за те й продаю".

У свою чергу, китайська модель економіки часто допускає продавати як "оригінал" дисплеї, в яких використовується якась частина оригінальних комплектуючих. Аналогічна ситуація із перевіркою: абсолютно кожен постачальник стверджує, що запчастини тестовані. Як вони тестовані, справа вже інша. Без попереднього тестування постачальник по суті змушений просто вірити на слово своїм не завжди сумлінним товаришам.

Чому мало хто тестує?

Відповідь банальна і проста: тестувати складно і дорого. На момент написання матеріалу, на сайті FixUp.ua представлено понад 1100 різних видів дисплеїв. Для їх перевірки необхідно містити великий штат людей та парк перевірочних пристроїв, який постійно потрібно розширювати новими моделями.
 

В результаті тестування частина дисплеїв відсіюється перед продажем. Незначні дефекти (подряппина, засвіт, піксель) уцінюються, решта безповоротно списується.

Крім втрат під час перевірки, досить часто доводиться відмовлятися від співпраці з постійними постачальниками, шукати якісніших, вибудовувати нову логістику, це займає час та гроші.