Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.4 грн

Коли за справу береться Китай чи копія дисплея на iPhone X
Коли за справу береться Китай чи копія дисплея на iPhone X 30 Мая 2018 14:26

Коли за справу береться Китай чи копія дисплея на iPhone X

Здійснилося! На китайському ринку з'явилися дешеві (від 130 $) дисплейні модулі iPhone X на матриці IPS. Спробуймо розібратися, чи вартує шкурка вичинки.

 

 

Як відомо, такі слова, як "бюджетний", "недорогий", "доступний" чужі, або зовсім невідомі корпорації Apple. Високі ціни iPhone X не здивували тих, хто більш-менш стежив за інсайдами, яких була маса. Ще до презентації стало відомо про те, що в iPhone X буде встановлена матриця OLED від Samsung. У свою чергу, маючи передові технічні показники, матриці південнокорейської корпорації славляться нечуваними цінами. Нова (порівняно з матрицями на рідких кристалах) технологія виготовлення матриць на органічних світлодіодах у розробці та великомасштабному виробництві обходиться значно дорожче у зв'язку з високими показниками браку та обмеженими виробничими потужностями. Дисплейний модуль iPhone X не є винятком. На даний момент це найдорожчий дисплейний модуль на ринку комплектуючих. Для людини з вулиці в наших реаліях заміна дисплейного модуля обійдеться приблизно в половину вартості iPhone X. Природно, багато хто не готовий розлучатися з такими грошима. Сепарація дисплейного модуля з подальшим переклеюванням скла завжди була чудовим варіантом знизити вартість ремонту. Але не у випадку з iPhone X: через конструктивні особливості модуля зараз за його сепарацію або зовсім не беруться, а якщо беруться, то шанси на успіх операції вкрай малі. Усвідомлюючи цю ситуацію, товариші з комуністичної піднебесної поквапилися і вже надали дешеву альтернативу тим, хто прагне заощадити. Забігаючи вперед, на цьому прикладі вкотре підтверджується приказка «скупий платить двічі».     
 

Почнемо з візуального огляду:
 
Рамка дисплейного модуля приклеєна якісно


  

Копія з IPS матрицею передбачувано товща за оригінал

 

 

Матеріали шлейфів, розведення доріжок, мікросхеми контролерів дисплея, сенсора та 3D touch різняться. У копії 4 точки, де шлейфи спаюються, або склеюються, у той час як в оригіналі таких з'єднання всього 2. Така конструкція збільшує шанс виходу з ладу одного з елементів дисплейного модуля або його некоректної роботи.

 

 

Функциональный тест:

Робота сенсора в нормі. Олеофобне покриття гіршої якості, порівняно з оригіналом. Однак часом сенсор починає довільно спрацьовувати, проблема вирішується лише повторним підключенням модуля та батареї.
 

 

Функція 3D Touch в нормі, проте чутливість у порівнянні з оригінальним дисплеєм значно нижче. Для спрацьовування функції потрібно затискати іконку з великим зусиллям.

 

 

Передача кольорів:


Відразу впадає у вічі нерівномірне підсвічування, наявність засвітів.

 

 

 

В області вирізу (т.зв. чубчика) зображення яскравіше. Ця проблема може бути викликана неоптимізованою роботою неоригінального контролера дисплея

 

 

Нижня рамка помітно товща, у порівнянні з оригіналом. Великі засвітки по нижній кромці дисплея.

 

 

Присутнє спотворення кольорів між іконками на робочому столі

 

 

Крім вищезгаданих нюансів, тест показав непрацездатність датчика освітленості з даним модулем. Іноді зникає зображення після блокування пристрою, що лікується лише перезавантаженням пристрою. Також, дисплей відчутно гріється в нижній частині. 

 

У цій статті згадувалися такі товари: