Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.2 грн

Як відновити рідний шлейф кнопки Home c Touch ID
Як відновити рідний шлейф кнопки Home c Touch ID 7 Мая 2018 10:53

Як відновити рідний шлейф кнопки Home c Touch ID

 

       Безпека особистих даних, зручність у щоденному використанні, швидкодія – всі ці характеристики поєднала в собі кнопка «Home» в iPhone 5S. 5 років вибігло з моменту, коли був представлений цей легендарний апарат, а разом із ним і «Touch ID»: технологія, що дала зелене світло широкому застосуванню датчиків відбитка пальця у смартфонах. Ця технологія виявилася настільки зручною та практичною у повсякденному використанні, що зараз навіть у безіменних китайських бюджетниках ціною 100$ сканер відбитка є стандартом. На противагу PIN-коду та графічному ключу користувач отримує механізм, що дозволяє більш надійно захистити особисту інформацію (ймовірність збігу 1 до 64 мільярдів), а також швидко і зручно отримати до неї доступ (швидкість зчитування відбитка зараз обчислюється десятими частками секунди). При всіх перерахованих вище перевагах, природно існують і недоліки. Зворотною стороною медалі у випадку з апаратами корпорації Apple є частина, пов'язана з ремонтом та заміною цього технологічного дива в неофіційних сервісних центрах. Саме шлейф кнопки "Home" зі сканнером відбитків пальців у iPhone 5s і став першим елементом у продукції Apple, який програмно прив'язаний до центрального процесора. Кожен конкретний сканер "TouchID" прив'язаний до кожного конкретного процесора. Це означає, що проста заміна одного сканера на інший (хай навіть на найоригінальніший з усіх оригінальних) не дасть зовсім нічого. Зроблено це, як це водиться у Apple, для нашої ж безпеки та блага. Справа в тому, що математичний образ відбитка пальця зберігається тільки в так званому Secure Enclave (спеціальній зоні центрального процесора), доступ до якої має лише сканер "Touch ID". Більше того, корпорація Apple стверджує, що образи відбитків пальців користувачів не вивантажуються з телефону, не зберігаються на серверах компанії, і взагалі нібито доступу до цих даних немає ні в кого, крім користувача.

 

ПЕРЕЙДЕМО ДО РЕМОНТУ:


         Як відомо, елементи, що піддаються механічному впливу, рано чи пізно виходять з ладу. Сканер відбитків пальців у iPhone різних поколінь не є винятком. Існує три основні причини виходу з ладу сканера Touch ID:

 - Проблеми в материнській платі

 - Попадання вологи з подальшою корозією провідників

 - Ушкодження струмопровідних доріжок

У першому випадку необхідний ремонт, або заміна материнської плати, у другому випадку необхідна беззастережна заміна шлейфу, у третьому – можна спробувати відновити рідний шлейф, зберігши таким чином працездатність Touch ID. Однак поспішимо Вас засмутити: даний метод вимагає певного рівня прямоти рук, посидючості, концентрації, а також багато вільного часу та ще масу речей, які в наш метушливий вік у всіх у дефіциті. 

    

         Отже, насамперед оглянемо шлейф щодо пошкоджень

 

     

        Далі відпаюємо нижню металеву пластину і відрізаємо скальпелем пошкоджену ділянку шлейфу

 

 

            Гострим скальпелем поступово зчищаємо ізоляційне покриття шлейфу. У цьому етапі варто виявляти максимальну уважність і обережність, т.к. струмопровідні доріжки не відрізняються високою міцністю. Швидше навпаки – вони так і прагнуть зламатися. Після видалення ізоляційного покриття наносимо флюс та лудимо доріжки.


       

     На наступному етапі нам знадобиться ще одна кнопка (необов'язково працездатна), яка виступить донором шлейфу. З неї зрізаємо непошкоджений шлейф, залишаємо невеликий допуск по довжині. Для більшої зручності фіксуємо донорський шлейф на шматочок двостороннього скотчу та зчищаємо ізоляційне покриття. Як і у випадку з кнопкою дотримуємося максимальної обережності, щоб не робити все спочатку


 

         Наносимо флюс, лудимо провідники, максимально рівно обрізаємо надлишки. Наш донор готовий до пересадки



 
           Дістаємо бубон, починаємо танці. Позиціонуємо шлейфи настільки рівно, наскільки дозволяють нерви, руки та закони фізики. Наносимо флюс і спаюємо шлейфи.

 



 

           Тремтячими руками підкидаємо кнопку на пристрій, тестуємо… Барабанний дріб… Touch ID функціонує. З криками "It's alive" знімаємо кнопку. Щоб уникнути повторної кончини кнопки, наклеюємо «латку» на місце з'єднання зі шматочка шлейфу відповідного розміру.

 


             Монтуємо на місце та припаюємо нижню пластину, після чого додатково фіксуємо її краплею клею.


              
                Збираємо пристрій, тестуємо Touch ID. Можна зробити висновок, що цей метод відновлення працездатності Touch ID не допоможе Вам заробити золоті гори, та й взагалі не дуже зручним в умовах конвеєрних ремонтів. За час, витрачений на подібний ремонт, можна виконати кілька модульних ремонтів і залишитися в більшому плюсі. Однак, що як не кваліфікація майстра і рівень складності робіт, які він виконує, в результаті позначається на його заробітку? Ми, як завжди, сподіваємося, що змогли надати цікаву інформацію, яка буде корисною для наших клієнтів.