Каталог товарів

ua
Товарів: Сума:
0 шт 0 грн
Кошик порожній Виберіть товари

Гаряча лінія

+38(093)170-12-26

Курс:

40.2 грн

Що не так з оригінальними дисплеями для Samsung?
Що не так з оригінальними дисплеями для Samsung? 4 Ноября 2021 11:56

Що не так з оригінальними дисплеями для Samsung?

Що не так з оригінальними дисплеями для Samsung?

Думаємо, кожен майстер стикався з ситуацією, коли купуєш на сайті якийсь «оригінал Китай», або «оригінал PRC» для Samsung, а насправді з'ясовується, що він тьмяніший рази у два, ніж має бути. Гаразд, невідповідність за якістю, так ще й косяки вилазять після встановлення: то смуги підуть через день, то сенсор починає вередувати. Здавалося б, така ситуація буває не лише з модулями Samsung. Однак, насправді, знайти нормальний китайський IPS оригінал на який-небудь A105, або A107 – задачка не з самих простих. Чому це так мі розповіио нижче.

Особливості роботи з китайськими постачальниками, або «про економну економію»

Для початку слід розуміти, що ринок комплектуючих в Піднебесній неймовірно великий: маркети з різними запчастинами досягають розмірів невеликого містечка. Звісно, кожен постачальник стверджує, що він має найкращу якість, гарантія тощо. Однак, не варто тішитися. Більш того, у Китаї (як і у нас) переважна більшість постачальників є перекупами, які не мають своїх виробництв. З цього випливає, що насамперед їх цікавить не якість, а низька закупівля та наявність. Попит породжує пропозицію: фабрики, що виробляють модулі, розуміють, що їм потрібно робити багато і дешево. На цьому етапі починається торжество похмурої китайської оптимізації: економити там прийнято на всьому і по максимуму, часом не дивлячись на здоровий глузд. На цьому шлейфі надто багато радіодеталей? Давайте залишимо дві і кинемо перемички! Закінчився антистатичний лак? Давайте клеїти модулі без нього! Немає рамок для центрування? Давайте клеїти на око! Все вищеописане – будні закупівель у Китаї.

Samsung – це новий Apple на ринку комплектуючих

Тут все просто: ще 5 років тому, вся вищеописана махіна працювала практично виключно на комплектуючі Apple. Досвідчені майстри пам'ятають фіолетові модулі на iPhone 4 і сенсори на копіях 5s, які живуть своїм життям. Однак час іде, ситуація на ринку змінюється. Не секрет, що обсяги продажів Apple знижуються вже кілька років. До того ж, значно зросла ціна на нові, а як наслідок і б/в iPhone. Дуже важко назвати народними телефони за тисячу доларів. До того ж Apple практично повністю перейшли на використання дорогих Amoled матриць, через що часи, коли поміняти модуль було дешевше, ніж його переклеїти пішли безповоротно. На тлі цієї ситуації, у Samsung теж підвищили ціни на флагмани, однак перестраховавшись, запустили бюджетну лінійку з літерою «A», для конкуренції з Xiaomi, що наступають на п'яти. В результаті, попит на комплектуючі Samsung значно зріс, наздогнавши, а десь обігнавши Apple. Усі фабрики, які штампували копійні модулі для iPhone, тепер переключилися на виробництво модулів для Samsung, проте підходи до роботи вони не змінили.

Чому проблеми виникають саме з дисплеями IPS?

На даний момент Samsung використовує два типи матриці у своїх телефонах: IPS та AMOLED. Думаю, немає потреби заглиблюватися у всі технічні різницю між цими типами матриць. Потрібно розуміти дві речі: - Технологія виробництва AMOLED матриць недоступна стороннім виробникам, т.к. Samsung у ній є одним із незмінних лідерів, чи не монополістом. З огляду на попит на AMOLED ділитися цією технологією ніхто не поспішає. Сторонні фабрики-виробники мають кілька ліній з виробництва матриць за старішою технологією OLED (звідси і OLED копії для Samsung, але це окрема тема). - IPS, він же - рідкокристалічний дисплей, навпаки, давно і добре знайомий китайським виробникам. Більш того, Samsung замовляє такі матриці для своїх бюджетних пристроїв у китайських виробників типу CSOT і EBBG. Виходячи з інформації, стає зрозуміло, що китайська оптимізація просто не дійшла до AMOLED матриці. Здебільшого AMOLED модулі категорії якості «оригінал Китай», або «оригінал PRC» є відновленими з битих. У той же час, IPS, часто, - повністю новоділ від стороннього виробника, що візуально нагадує оригінальний дисплей. Або це відновлені модулі, але з використанням китайської оптимізації. Насамперед економлять на підсвічуваннях, точніше на діодах, які в них встановлюються. Навіщо витрачатися на яскравіші діоди потрібного типорозміру, якщо можна заощадити і отримати майже такий же результат? Далі йде економія на виробничих процесах: вищезгаданий антистатичний лак також ні до чого, звідси вилазять постійні проблеми зі статикою та роботою сенсора. До цього неподобства ми додаємо той факт, що бюджетні смартфони Samsung купуються не від хорошого життя, і витрачати багато грошей на заміну дисплея, клієнт не завжди готовий, чим і користуються товариші з часів появи TFT-копій для J320). Нижче додаємо порівняльні фото оригінального модуля Samsung A105 з дисплеєм «оригінал Китай» із пробної партії від одного з постачальників.

На оригінальній підсвітці партномер

На оригінальному підсвічуванні партномір нанесений лазерним гравіюванням, на копії – фарбою

Шлейфи дисплея відрізняються

Шлейфі дисплея відрізняються за розведенням і текстурою

Текстура шлейфу

Текстура шлейфа и качество нанесения партномера отличаются

Текстура шлейфа

Відрізняється текстура шлейфа, розведення шлейфа, кількість та розташування елементів на шлейфі

Підсумок

Як і завжди, у складній ситуації є два шляхи: важкий та простий. Як показує практика, більшість постачальників як у нас, так і в Піднебесній вибирають простий: продавати те, що є як «оригінал» за максимально низькою ціною. Однак, як і скрізь, є винятки. Ми витратили близько року на пошук постачальника, який відповідає нашим внутрішнім критеріям якості. Через незліченну кількість порівняльних тестів і пробних партій, нам вдалося знайти цю «конюшину-чотирьохлисник» у світі комплектуючих!